دکتر عنایت ا... کریمیان اظهار کرد: عوامل بسیاری در مورد کاهش سن سکته قلبی دخیل هستند؛ از جمله اضافه وزن، کم تحرکی، بیماری‎های کلیوی، دیابت، فشارخون کنترل نشده، زمینه‎های ارثی، رژیم غذایی پرچرب، مصرف دخانیات، اضطراب و استرس که از عوامل مهم در بیماری‎های عروق کرونری هستند.

وی افزود: ایران نیز به لحاظ برخی عوامل خطرساز در این زمینه با سایر کشورها در یک رده قرار دارد، اما وجود استرس و اضطراب بالا باعث شده منحنی سن سکته رو به پایین سوق پیدا کند. همچنین با صنعتی شدن جامعه، تمایل به طرف غذاهای فست فودی و پرچرب بیشتر شده و از فرهنگ و آداب و رسوم سنتی در حیطه رژیم غذایی فاصله گرفته شده است.

این فوق  تخصص جراحی قلب، تصریح کرد: وجود چنین عواملی علاوه بر بروز مشکلات قلبی باعث ایجاد برخی سرطان‎ها می شود. همچنین شیوع دیابت در جامعه باعث تنگی عروق کرونری می  گردد. گفتنی است، روش‎های صنتعی نیز تأثیر به سزایی در تشدید دیابت دارند.

کریمیان با اشاره به وجود فشارخون در جامعه، اظهار کرد: در حال حاضر در جامعه ما 20 درصد مردم دچار فشارخون بالا هستند که فقط 10 درصد آن ها شناخته و کنترل شده هستند.

وی با اشاره به مصرف رو به افزایش دخانیات در جامعه، اظهار کرد: یکی دیگر از عوامل مؤثر در کاهش سن سکته قلبی در ایران مصرف دخانیات در شکل جدید به ویژه به صورت قلیان است، به همین جهت باید آموزش‎های خاصی برای منع استفاده از مصرف دخانیات صورت گیرد چرا که تأثیرات ناخوشایند دیگری نیز دارد.

این فوق  تخصص جراحی قلب در ادامه گفت: ایجاد پایگاه‎ های سلامت نقش به سزایی در این زمینه دارد، هر چند تاکنون چندان قوی عمل نکرده‎اند. کنترل چاقی و فرهنگ پرداختن به ورزش‎های همگانی باعث نشاط روحی و جسمی شده و تا حد زیادی از سکته قلبی جلوگیری می‎کند.

کریمیان با اشاره به سن سکته قلبی در بین مردان و زنان، خاطرنشان کرد: مردان تا سن 60 سالگی بیشتر در معرض خطر هستند، چرا که هورمون‎های زنانگی از ابتلا به سکته قلبی پیشگیری می کند، اما از سنین 60 به بالا در بین مردان و زنان به حالت یکسان می رسد. 5 تا 10 درصد از سکته‎ها با عوامل گفته شده منجر به مرگ می شوند. همچنین سکته در سنین پایین بیشتر باعث مرگ می شود.


برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 8 خرداد 1393برچسب:, | 23:43 | نویسنده : arminkarimian |

يك فوق تخصص جراحي قلب و عروق، چاقي، بي تحركي و مصرف سيگار را از جمله عوامل خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي برشمرد. عنايت الله كريميان در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه زنجان، اترواسكلروز (تصلب شرائين) را شايع ترين بيماري قلبي دانست و اظهار كرد: روند صنعتي شدن جوامع و روي آوردن افراد به غذاهاي آماده و همچنين افزايش وزن، بي تحركي، مصرف سيگار و فشار روحي، موجب انسداد عروق كرونر مي‌شود.

اين پزشك متخصص، افراد بالاي ميان سال را گروه در معرض خطر ابتلا به اتروسكلروز عنوان و تاكيد كرد: هر نوع درد سينه نامعمول و غيرمنتظره‌اي مي تواند مشكوك تلقي شود.

استاديار دانشگاه علوم پزشكي زنجان، با اعلام اين مطلب كه شيوع و ريسك بيماري‌هاي قلبي در مردان بيش از زنان مي‌باشد، اظهار كرد: در سنين بالاي 60 سال ميزان خطر در هر دو جنس برابر است.

كريميان در خصوص علائم تصلب شرائين، بيان كرد: در عمده بيماران، در هنگام فعاليت و گاهي حتي در حال استراحت، درد سينه ظاهر شده و در موارد نادر فرد دچار تنگي نفس و تپش قلب ناگهاني مي‌شود.

اين فوق تخصص جراحي قلب و عروق گفت: حداقل 10 دقيقه ورزش در روز، كنترل وزن، مصرف ميوه‌جات و سبزيجات تازه و روغن‌هاي مايع، همچنين پرهيز از مصرف سيگار، غذاهاي چرب، فست فود و دوري از استرس از ابتلا به انواع بيماري‌هاي قلبي پيشگيري مي كند.

وي از درمان طبي و دارويي و استفاده از بالون- آنژيوپلاستي بدون نياز به جراحي به عنوان راه درمان بيماري‌هاي قلبي در گروهي از مبتلايان نام برد و تصريح كرد: در گروه ديگري از بيماران، جراحي تنها روش درمان قطعي مي باشد كه در آن از طريق پيوند رگ، تنگي مجرا برطرف مي‌شود.

كريميان پس از تصلب شرايين، بيماري‌هاي روماتيسمي و سپس مادرزادي را از جمله شايع ترين امراض قلبي دانست و افزود: بيماري‌هاي مادرزادي قلب كه به دسته‌هاي مختلفي تقسيم مي شوند مي تواند در بدو تولد و يا در سال‌هاي آينده زندگي فرد، خود را نشان دهد.

 


برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 8 خرداد 1393برچسب:, | 23:29 | نویسنده : arminkarimian |
.: Weblog Themes By BlackSkin :.